ARTVİN YUSUFELİ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YIL SONU MESAJI

2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YIL SONU MESAJI

Sevgili Öğrencilerimiz, Değerli Meslektaşlarım ve Saygıdeğer Velilerimiz;

İlçemizde 2500 öğrenciye eğitim verdiğimiz 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılını bugün tamamlamış bulunuyoruz. Yıl boyunca eğitim için çaba gösteren, çalışan herkese, bütün yöneticilerimize, öğretmenlerimize, tüm personelimize ve paydaşlarımıza ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.

2018-2019 Eğitim- Öğretim yılı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz açısından; Eğitim Öğretimin yanı sıra Sosyal Kültürel ve Sportif faaliyetlerde önemli ve aktif bir yıl oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bakanlığımızın 2023 vizyonu kapsamında çalışmalar yaptık. Öğretmenlerimizin mesleki eğitimleri ile ilgili eğitimler verdik. Kültür sanat atölyeleri çalışmaları kapsamında kodlama sınıfı, resim ve müzik atölyesi oluşturduk.15 Temmuz Şehitleri Dursun Acar ? Erol İnce Kütüphanesini oluşturduk. Sosyal sorumluluk kapsamında meslek lisesi öğrencilerimizle ihtiyaçlı ailelerin ev bakım onarım çalışmalarını yaptık. Öğrencilerimizle birlikte çevre temizliği ve düzenlemelerini gerçekleştirdik. Ailem Kitap Okuyor Hayallerim Büyüyor projemiz kapsamında okul öncesi     dezavantajlı öğrencilerimize ulaşmayı ve kitap sevgisini aşılamayı amaç edindik. Okullarımızda akademik etkinliklerle birlikte, öğrencilerimizin derslerdeki başarı oranlarını artırılmasına katkı sunmak, sanat, spor ve kültürel alanda gelişimlerini desteklemek amacıyla Destekleme ve Yetiştirme Kursları kapsamında kurslar düzenledik. Hayat Boyu öğrenme kapsamında Halk Eğitim Merkezi müdürlüğümüzce talepler doğrultusunda kurslardan açtık. Proje temelli öğrenme anlayışından hareketle okullarımız gerek Bakanlığımız ve TÜBİTAK tarafından düzenlenen organizasyonlarla ve gerekse İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzce düzenlenen Proje etkinlikleriyle öğrencilerimize alternatif düşünebilme yeteneği kazandırarak, onlara yeni ufuklar kazandırma noktasında katkı sunmaktadırlar.

2018-2019 Eğitim öğretim yılında ilçemizde sportif alanlarda Halit Paşa Ortaokulu, Alanbaşı Bağlar Ortaokulu, Şehit Salih Hüseyin Parça Anadolu Lisesi dallarında il birincisi olarak bölge finallerinde ilimizi temsil ettiler. TÜBİTAK 13. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması kapsamında bölge yarışmasına katılan Kınalıçam Ortaokulumuz   Türkiye finaline katılarak ilimizi ve ilçemizi başarı ile temsil etmiştir.

Değerli Öğretmenler, Kıymetli Veliler, Sevgili Öğrenciler,

Geleceğe umutla ve güvenle bakmanın ilk ve en önemli sağlayıcısı hiç şüphesiz okullarımızda alınan eğitimdir. Öyle ki, günümüzde okullarımız öğrencilere kendini tanıma, ideallerini şekillendirme, ahlaki ve milli değerleri koruma adına çok önemli misyonlar üstlenmiştir. Bir eğitim öğretim sezonunu geride bırakırken eğitim yuvalarımızın paydaşları olan bizler, her şeyden önce gerçekçi bir muhasebe yapmalı, "Daha iyi nasıl olabiliriz?" sorusuna geçerli cevaplar aramalıyız. Bunun için de, eğitimin her alanında elde ettiğimiz hatırı sayılır gelişmeleri korumak ve hakkını vermek için üzerimize düşen görevlerin bilincinde olmalıyız.

Değerli Meslektaşlarım,

Önceliğimiz, ahlaki değerlerle donanmış yeteneği ve isteği doğrultusunda iyi eğitim almış, becerili insan yetiştirmektir. Sizler her zaman aydınlığın, güzel yarınların, fedakârlığın, şefkatin ve doğruluğun timsali olacaksınız; yetiştirdiğiniz her öğrencinin kalbinde, duasında bir ömür kalacaksınız

Sevgili Öğrenciler,

Çalıştınız, yoruldunuz; şimdi dinlenme zamanı. Sizlere tavsiyem dinlenme sözcüğünün anlamını iyi kavramanız. Bazen bir tohumu toprakla buluşturmak, bir çiçeği sulamak; bazen çok istediğiniz bir kitaba başlamak ya da arkadaşlarınızla spor yapmak sizleri saatlerce uyumaktan daha çok dinlendirebilir.

Sevgili öğrencilerim, sizlere bedeninizi dinlendirirken ruhunuzu da dinlendirdiğiniz huzurlu bir tatil;  sağlıklı ve başarılı bir yaşam diliyorum. 8. Sınıf ve 12. Sınıftan mezun olan tüm öğrencilerimizi doğru tercih yapmalarına yardımcı olmak için tercih danışmanlığı bürolarımıza bekliyorum.

İlçemizdeki tüm eğitim ve öğretim faaliyetlerimizde büyük katkıları bulunan Milletvekilimiz Sayın Erkan BALTA'ya, İlçe Kaymakamımız Sayın Eyüp KAYKAÇ'a, Belediye Başkanımız Eyüp AYTEKİN'e, Millî Eğitim Bakanlığımızın değerli yöneticilerine, hayırsever kişi ve kurumlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

     Bu düşünce ve inançla hizmetlerin en kutsalını üstlenmiş fedakâr yöneticilerimize, görevinin sorumluluğunu bilen değerli öğretmenlerimize, geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimize, okul aile birliği üyelerine, yardımcı personelimize sevdikleriyle birlikte sağlıklı, güzel bir tatil geçirmelerini temenni ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Çoruh Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Caddesi No 8 Hükümet Konağı Kat 1Yusufeli/Artvin - 904668112317

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.