ARTVİN YUSUFELİ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESAJI

2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESAJI

Saygıdeğer meslektaşlarım, kıymetli veliler ve sevgili öğrenciler;

 

 Aydınlık yarınlarımızın teminatı olan, okullarımızı dolduran öğrencilerimizin sevinç ve heyecanıyla yepyeni bir eğitim öğretim yılına başlıyoruz. 2019?2020 eğitim öğretim yılının başta öğrencilerimiz olmak üzere velilerimize, idarecilerimize, öğretmenlerimize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum.


        Ulu Önder Atatürk'ün de dediği gibi, İlköğretim meselesi demek: vatan, millet, bayrak meselesi demektir. İlköğretim meselesi, bir millet için bağımsızlık ve var olma meselesidir. Bu anlamlı sözlerin idrakiyle, içinde bulunduğumuz sorunların ancak eğitimle çözüleceğine ve ülkemizin aydınlık mutlu yarınlara ancak eğitimle şahlanacağına inancımız tamdır.
           Sevgili öğrenciler; Sizler anne ve babanızın şefkatli kollarından sizleri anne ve babanız kadar sevecek olan öğretmenlerinizin sıcacık yüreğine hoş geldiniz. Şunu biliniz ki, bizler her zaman sizleri kendinize, ailenize, çevrenize ve ülkemize yararlı birer insan olarak yetiştirmenin gayreti içinde olacağız. Çok kıymetli öğrencilerimiz; Sizler geçmişin ruhunu kavrayarak geleceğin ufkunu yakalayacak, vatan, bayrak, ezan ve bilim sevgisini her şeyden üstün tutup bu kutlu toprakları zenginleştirebilecek ve daima önce ülkesi için ter dökecek siz değerli evlatlara ihtiyacımız var.

Ülkemizin geleceğine siz yön verecek, bu ülkede sizler söz sahibi olacaksınız. Bu nedenle size sunulan imkânlardan en iyi şekilde yararlanmanız ve kendinizi geliştirmeniz, sizi, ailenizi ve öğretmenlerinizi mutlu edecektir.


          Kıymetli veliler; Bizlere emanet ettiğiniz değerli varlığınızın ağır sorunluluğunu omuzlarımızda, yüreğimizde hatta hücrelerimizde hissediyoruz. Sizlerle birlikte sürekli iletişim içinde, yarınlarımızı güvenle emanet edeceğimiz çocuklarınızı Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda en iyi biçimde yetiştireceğimizden emin olunuz. Minik yüreklerin coşku dolu ritmiyle kutladığımız bu güzel gün, umarım gelecekte daha mutlu, huzurlu ve başarı dolu nice yılların da müjdecisi olur.

Eğitimin ailede başladığı, okulda geliştiği ve toplumda olgunlaştığı gerçeğinden hareketle bin bir cefa ve fedakârlıkla büyüttüğünüz çocuklarımızın geleceğe hazırlanmasında okullarımızla, öğretmenlerimizle sürekli işbirliği sağlayacağınıza inanıyorum. Çünkü çocuklarınızın ilk öğretmenleri ve onları en iyi tanıyanlar sizlersiniz. Dolayısıyla onlara güveniniz, güven veriniz, başarısızlık durumlarında onlara umut aşılayıp hayata bağlayınız.

 

Saygıdeğer Meslektaşlarım, eğitim ancak öğrencinin kalbine dokunduğumuz ve onun yüreğinde yer bulduğumuz zaman başarıya ulaşabilir. 

Sizlere emanet edilen ülkemizin geleceği küçücük yavrularımızı bu kutlu vatan toprağına âşık, değerlerine sahip, kardeşlik anlayışını içselleştirmiş, bilgili ve kültürlü bir insan olarak yetiştirmek ancak sizlerin gayreti, sabrı, fedakârlığı ve sevgisi ile mümkün olabilecektir. Bu dileklerle eğitim ülkümüzün eli ayağı, her şeyi olan sizlere yürekten başarılar diliyorum.
           Saygıdeğer misafirler, değerli Öğretmen arkadaşlarım ve sevgili öğrenciler! Maarif camiası olarak tüm paydaşlarımızla el ele, gönül gönüle vererek bakanlığımızın yürüttüğü 2023 vizyonu doğrultusunda geleceğimizi inşa edeceğiz. Bugün sorumluluğumuz en üst seviyededir. Tek taştan duvar olmayacağı bilinci içerisinde birlikte çalışacağız ve birbirimize omuz vereceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle sevinç ve coşkusunu hep birlikte paylaşacağımız 2019-2020 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyor; ilçemize, ülkemize ve milletimize iyilikler, güzellikler ve başarılar getirmesini temenni ediyorum. Saygılarımla?

 EBUBEKİR ALP

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ

Çoruh Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Caddesi No 8 Hükümet Konağı Kat 1Yusufeli/Artvin - 904668112317

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.