ARTVİN YUSUFELİ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI UYUM HAFTASIYLA BAŞLADI

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI UYUM HAFTASIYLA BAŞLADI

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılına, Uyum Haftası ile başlarken okulla yeni tanışan ve yeni bir kademeye geçecek olan tüm öğrencilerimize hoş geldiniz diyor; onların heyecanını ve sevincini tüm öğretmenlerimiz ve velilerimizle birlikte paylaşıyoruz.

Bildiğiniz üzere okulla tanışma ve okula uyum, çocuklarımızın yaşamında önemli dönüm noktalarından biridir. Bu önemli başlangıç okul öncesi,  ilkokul 1'inci sınıf, ortaokul 5'inci sınıf ve lise 9'uncu  sınıftaki   yavrularımızın okula, öğretmene, arkadaşlarına olan tutumlarını şekillendirecek ve okul hayatlarına yön verecek bir süreçtir. Bu minvalde, yeni bir döneme başlayan çocuklarımızın bu süreci sağlıklı bir şekilde yaşayabilmesi adına 'Okula Uyum Haftası' son derece önem ihtiva etmektedir.

Yavrularımızın okul kaygılarını gidermek, okul ortamını sevdirmek, öğretmenleri ve arkadaşlarını tanımalarına yardımcı olmak amacıyla yürütülecek olan Uyum Haftası'nda Bakanlığımızın hazırlamış olduğu uyum rehberi doğrultusunda, öğretmenlerimizin yol göstericiliğinde ilerleyeceğiz. Velilerimizin de dâhil olduğu bu uyum programı ile yavrularımızın yeni girdikleri okul ortamına kısa sürede adapte olmalarını ve okula aidiyet duygusunu geliştirmelerini hedefliyoruz.

 4-8 Eylül tarihlerini kapsayan uyum haftasında ,okul öncesinde, aile ve çocuklarla yürütülecek uyum sürecine destek amacıyla hazırlanan okula uyum rehberinde, uygulama çizelgesi ile 12 etkinlik örneği yer alıyor.

İlkokul 1'inci sınıflar için hazırlanan rehberde uyum haftası uygulama çizelgesi ile 9 etkinlik örneği bulunuyor

Çocuklarımız yeni yuvalarını, öğretmenlerini ve arkadaşlarını tanırken kendilerini büyük bir ailenin parçası olarak hissetmeleri, okul hayatlarında başarıyı ve mutluluğu getirecektir.

Ayrıca bu bir haftalık dönemde, öğrencilerin yeni girdikleri okul ortamına kısa sürede uyum sağlamalarına katkıda bulunacak becerilerin kazandırılması ve okula aidiyet duygusunun geliştirilmesi hedefleniyor.

 Bu duygu ve düşüncelerle İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir ALP, Uyum Haftası'nın öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize iyi bir başlangıç olmasını dileyerek; yeni eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını temenni ettiğini söyledi.

 05-09-202305-09-202305-09-2023

Çoruh Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Caddesi No 8 Hükümet Konağı Kat 1Yusufeli/Artvin - 904668112317

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.